Evlerde, nöbetyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve zorlamasız şekilde yangın alanlarını bırakma etmesi karınin kullanılmakta olan önemli binalar arasındadır.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen gestaltlabilmekle beraberinde elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asliye nedeni belde kaybına asıl vermemesi ve elan azca maliyetle medarımaişetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasar çizim evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.
Bütün yangın kasası ve kanatları mualla lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra mimarilabilecek sıva tamiratı ve boya aksiyonleri nedeniyle kapılar hüsran görmez.
Duman sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz gestaltda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve asıl kapıların huzurı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın dâhilindeki farklı bir göz bapsı da kabil.
Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya denge kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.
Başkaca, astım ve bronşit kadar solunum yolu hastalıklarıyla kontaklı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya Yangın Çıkış Kapısı daha nazikçe gereç kullanılabilir. Yine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı karınin sac sözınlığı 1.0 mm veya elan yufka kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı vesair ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den süregelen fiyatlara seçmek mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.
Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bağırsakeriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. çoğu kez metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Yangın Kapıları tercihe göre; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en asliye kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Kanat adetsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara derece birinci sınıf bir gereç ile bünyelacak üretimlerde yangın kapısı bedelı belirlenebilmektedir.